Težave z grlom pozimi

Težko si predstavljamo zimo, ko ne bi preboleli vsaj enega prehlada. Boleče grlo mu velikokrat zvesto sledi, ni pa nujno, da je vzrok zanj ravno prehlad. Morda se vsak dan izpostavljate okužbi. Prepričajte se. Preberite, zakaj so pozimi mikrobi, kot so virusi, bakterije in glive, še posebno nevarni.

Gripa in prehlad sta pogostejša pozimi

Prehlad in gripa ostajata glavna vzroka za vnetje in bolečino v grlu. Virusi, ki ju povzročajo, so dejavni predvsem pozimi. Včasih se okužbi z virusi pridruži še bakterijska.

Več se zadržujemo v zaprtih prostorih

V hladnejših mesecih smo več v zaprtih prostorih, kjer smo izpostavljeni večji koncentraciji virusov v zraku in na površinah (npr. na mizi, računalniku, predmetih).

Sluznica je izsušena

Suho zimsko vreme izsuši dihalne poti, zato postanejo bolj občutljive za okužbe.

Manj se gibamo na svežem zraku

Z gibanjem na svežem zraku vzdržujemo odpornost telesa proti mikrobom. V hladnejših mesecih smo manj na prostem, s čimer telo prikrajšamo za pomoč pri obrambi.

Pogosteje nas zebe

Ko nas zelo zebe, posebno v noge, se žile v nosni sluznici in grlu skrčijo. Telo se zaradi tega težje zaščiti pred okužbo z virusi prehlada in gripe.

Vnetje grla se lahko razvije v hujšo okužbo ne glede na vzrok. Zato ne pozabite – boleče grlo najbolje pozdravijo zdravila, ki:

  • odpravljajo vzroke vnetja,
  • lajšajo njegove znake,
  • preprečujejo nastanek hujših okužb.

Septolete so prava izbira. Poglejte video in se prepričajte.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto